söndag 13 juni 2010

Tack Black Stars!Ghana levererade och tog tre viktiga poäng mot svåra Serbien. Det var en bra match med fysiskt spel. Serberna hade bra fasta situationer medan Ghana kom fram till avslut lite oftare. Det finns många sköna profiler i Ghana och en av dom är Kevin-Prince Boateng, mannen som "såg till" att Ballack inte kan spela i årets VM. Boateng är tysk men har en pappa från Ghana och valde att spela för sin fars land. Vad som är intressant är att hans bror spelar för Tyskland...Det bäddar för en extra dimension i matchen mellan Ghana och Tyskland.

Ghana har även en stark lagmoral. Det känns stabilt och säkert när de spelar. Det som saknas är en "Drogba" på topp även om Asamoah Gyan är en bra anfallare. Av de fyra afrikanska lagen som spelat så har Ghana imponerat mest. Sydafrika känns som ett lag som kan nå framgång pga det massiva publikstöd de har. Algeriet går inte vidare från sin grupp. Nigerias öde är för tidigt att uttala sig om. Det är inte fy skam att torska mot Argentina med 0-1 men det såg stundtals lite virrigt ut för örnarna i grön-vitt. Grekland ska de kunna knäppa men Sydkorea blir en svår uppgift.

Annars har mycket av diskussionerna kring VM kretsat kring Vuvuzelas - de tutor som är populära i Sydafrika. De låter som en bisvärm på anabola och dränker sånger och andra ljud från läktarna. Jag kan förstå dom som är kritiska mot användandet av Vuvuzelas. Men nu är det som det är. Det är en del av sydafrikansk fotboll och de kommer inte att sluta använda dom. Efter att ha läst en del krönikor, bloggar och kommentarer så är min uppmaning till några av kritikerna: -Ta av er era jävla kakishorts, tropikhattar och era koloniala glasögon och gilla läget! Ibland skäms jag när jag läser era kommentarer. Skärp er.

Abaraka Ghana!

1 kommentar:

Svarten sa...

Jag hoppas innerligt att ett afrikanskt lag tar hem VM-guldet. Om det blir Ghana är lyckan fullständig.