måndag 21 juni 2010

Afrikansk blues

Pågående VM har varit en stor besvikelse för afrikansk fotboll. Värdnationen Sydafrika är i praktiken utslagna, detsamma gäller Elfenbenskusten. Kamerun åkte ur i lördags i en härlig (men jobbig för oss som gillar lejonen) match mot Danmark. Där visade lejonen att det kan vara lika roliga som de var på 90-talet. Algeriet har väl en chans men den känns inte realistisk. Kvar är Nigeria som måste välta Sydkorea och hoppas på att Argentina gör sitt jobb mot grekerna, och Ghana. De sistnämnda möter Tyskland i en måste match och det kommer bli en hård och tuff match. Just den gruppen kan nästan sluta hursomhelst och det kommer nog vara ovisst in i det sista.

Det vore väldigt tråkigt om inget afrikanskt lag går vidare från gruppspelet i detta VM, det första på afrikansk mark. Som det ser ut nu så kommer det bli en holmgång mellan Latinamerika och Europa. Låt oss hoppas att både Nigeria och Ghana kan vara med och representera Afrika även efter gruppspelet.

Hands, filmningar, fusk, domartabbar, osportslighet...listan kan göras lång på tråkiga inslag i den "moderna fotbollen" som förstör nöjet för mig och många andra. Trots alla kameror så slänger sig spelare och vrider sig som maskar efter att motståndare snuddat vid dom. Det värsta är att de kommer undan med det...

Inga kommentarer: