torsdag 10 september 2009

Sydafrikansk rockNumera beställer jag min musik på internet. Den tiden är förbi när jag ivrigt plöjde skivbackar i källaraffärer i Uppsala och Stockholm. Då var det främst gammal soul och roots-reggae som jag samlade på vinyl. Nu är det jazz och afrikansk musik som jag beställer hem på nätet. Som mitt liv ser ut nu så är det nog lika bra att jag inte jagar runt i skivaffärer. Tiden finns inte till. Fördelen med att beställa är att man det alltid är lika trevligt att komma hem och hitta ett paket med en eller fler CD-skivor i på hallmattan.

Idag när jag kom hem låg ett litet sydafrikanskt paket på min matta. BLK JKS nya album är äntligen släppt och jag gjorde en förbeställning för över en månad sen. De har tidigare endast släppt en EP - Mystery.

BLK JKS (Black Jacks) är ett rockband från Johannesburg. I deras musik hör man spår av Me'Shell NdegéOcello, Bithes Brew, dub, psykedelia och sydafrikanska tongångar. Lägg till lite "indie-pop" och där har du BLK JKS. Bandet ser också överj*vligt coola ut och det skadar ju inte direkt. Korsar man Talking Heads med gamla afro-punkarna Bad Brains så får ni en idé.After Robots, som deras nya heter, måste jag leva lite med innan jag kan säga vad jag tycker om den. Min första känsla är att de lever upp till förväntningarna. Jag har precis flyttat till en ny lägenhet och jag känner att BLK JKS musik passar in i min nya lya. Det är i sig ett bra betyg...

1 kommentar:

gina sa...

could u please send me a track to listen to? tack Ibou