måndag 5 januari 2009

Ett nytt år

As Salaam Aleikum
Jag har varit ledig ett tag och mestadels spenderat tiden inomhus för att gömma mig undan från den bitande kylan. Böcker har blivit lästa och jag har blickat tillbaka i historien för att söka inspiration. Fokus har varit på afrikanska rörelser och frihetskämpar i Afrika och i den afrikanska diasporan - bl.a. såg jag nyligen några intressanta videoklipp med Malcolm X och pan-afrikanisten Stokely Carmichael (Kwame Ture) samt den utomordentliga filmen A Huey P. Newton Story.Det är bra sätt att få inspiration på och att skaffa sig energi inför ett nytt år. Detta år har alla förutsättningar för att bli väldigt intressant. Snart inleds en ny era i det Vita Huset och det är nog inte bara jag som ser fram emot det.


Abaraka

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte på dig häromdagen, när jag pratade med maken om hans förening och framtida aktiviteter och möjligheten att ha nåt för lite medlemmar ur den senegambiska och/eller västafrikanska diasporan.

Tänk dig en kväll med mestadels afrofunk och Super Cayor och liknande? Jag själv är inte så inne på musik, men jag tänkte på att du kunde vara den som kunde föreslå det för t ex Fasching, om du får för lite att göra under året! :)

vajl

Ibrahim sa...

Hej. Tyvärr är det svårt för den typen av "smala" klubbar. Stockholm är Stockholm - är det inte trendigt finns inte så stort intresse. Nu finns det dock klubbar som kört lite afrofunk och liknande genom åren. Mbalax är lite svårare. Den musiken har jag bara hört på Gambia-fester... :-)

Anonym sa...

Jag körde en kväll med bara gammal senegalesisk salsa på ett ställe, det var mycket uppskattat iaf. Men det är sant att det är svårt att köra över tid. Jag tänkte mer på en engångsgrej eller några gånger bara. Välförberett och välannnonserat så man hann få dit folk innan det försvann.

Ny mbalax/ndaga har jag noll koll på förövrigt. Hörde nån fulcover på wolof häromdagen, på No woman no cry. Det gav ingen mersmak.

Så var det nån video med Amy Colle där hon sjöng nåt som tydligen riktades till profeten Muhammed. Maken sa att det var en Moussa Ka-text om Cheikh Ahmadou Bamba, o att hon verkade ha missat det.

Vajl

Anonym sa...

Bra att vara positiv. Det ska jag också vara. Blir roligare så!