fredag 17 december 2010

Känna ansvar?

Peter Kadhammar skriver i Aftonbladet en kolumn angående en diskussion i onsdagens Aktuellt. Kadhammar reagerar bl.a. på att programledaren Lennart Persson ställde frågan: Känner du att ni har något ansvar för att det finns 200 extrema islamister som är beredda att ta till våld?, till Omar Mustafa ordförande för Islamiska förbundet.

Jag håller med Kadhammar om att det är märkligt att varför (i det här fallet) Omar Mustafa ska känna ansvar för ett dåd begått av en annan individ, en annan muslim. Det är dock bra att även muslimer tar ställning och deltar aktivt i diskussionen kring islam i Sverige och inte bara experter, "experter", debattörer och journalister. Bara så länge det inte blir så att muslimer automatiskt hamnar på den anklagades bänk och måste bevisa sin oskuld.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Problemet är att de lika gärna kan ljuga, då lögn är ok när man talar med icke-troende.

Muslimerna hade problem med detta i början, men muhammed var mycket tydlig med att det var ok om "offret" inte var muslim.

http://www.thereligionofpeace.com/Quran/011-taqiyya.htm

Ibrahim sa...

Andreas: Läs mitt inlägg om taqiyya här på bloggen.

Sen...om islam ska diskuteras enbart med islamkritiska källor så kan diskussion läggas ned direkt.

jannan sa...

Salam wa al rahma, ¨
Andreas det är människor som dig som skapar fördomar i samhället! din kommentar saknar logik och stöd!

broder, som du skriver så måste vi muslimer ständigt försvara oss själva. Vi är offren när ett dåd sker och känner att vi måste stå upp och försvara vår religion. Idagens samhälle så är det en stor brist på kunskap som i sin tur leder till alla dessa fördommar mot oss muslimer och islam. Dagen kunskapen och informationen om islam ökar så kan vi tala om tolerans och förståelse. tills dess så måste vi stå upp!