tisdag 9 december 2008

Matchen


Ikväll är det Match nere i Marseille - l'OM möter Atlético Madrid. Spanjorerna är redan klara för nästa omgång av Champions League medan l'OM spelar för att få fortsätta i UEFA-cupen efter nyår.

Vid det tidigare mötet i Madrid inträffade diverse saker som nu gjort detta möte till en explosiv högriskmatch. Atlético uppmanar sina fans att inte åka till den sydfranska hamnstaden eftersom det enligt uppgift framförts diverse hot (dödshot) mot de spanska supportrarna. Att det skulle bli två känsliga möten mellan dessa lag stod klart redan innan matchen i Madrid. Atlético har en stor mängd osympatiska fans med i vissa fall åsikter långt ut på högerkanten. Det är inte bara Marseilles spelare och supportrar som fått motta glåpord av rasistisk karaktär (dömer dock inte ut hela Atléticos supporterskara). Många av Marseilles ultras-grupperingar ligger långt ut på vänsterkanten samtidigt som klubben har en stor etnisk mångfald bland sina supportrar.

Matchen ikväll är viktig för l'OM och kommer inramas av en intensiv atmosfär. Även om bortasupportrarna kommer lysa med sin frånvaro...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Matchen slutade 0-0 och Olympique de Marseille är vidare till UEFA-cupen!

Inga kommentarer: