lördag 3 december 2011

EM-lottningen

Kommande sommar spelar Sverige EM-turnering i herrfotboll. Gruppspelet, för Sveriges del, avgörs i Ukraina. Motståndare är just värdnationen Ukraina samt Frankrike och England. En härlig grupp och tuff utmaning. Det blir svårt men inte omöjligt. Ukraina har jag inte så bra koll på just nu men hemmanationerna brukar göra bra turneringar. England har Sverige haft ett väldigt bra facit emot de senaste 45 åren även om engelsmännen vann i träningsmatchen häromveckan. Frankrike känns svårbedömda. Fantastiska fotbollsspelare på de flesta positioner i laget, men bortsett från VM 2006 så har de alltsedan 2000 haft oerhört svårt att prestera i mästerskapen. Bortsett från Sveriges matcher så kan fajten mellan engelsmännen och fransmännen bli en klassiker.

Neutralt sett så är "dödens grupp" mest intressant: Danmark, Portugal, Holland och Tyskland! Danskarna lär fälla en tår över lottningen men samtidigt så kan våra grannar lira fotboll och de är ofta bra i turneringar. Det ska bli oerhört kul att se matchen mellan Holland och Tyskland (Erik Niva skriver om den matchen i Aftonbladet).

Jag ser verkligen fram emot sommarens EM-turnering. Vilka vinner? Jag väljer att citera den gamle skyttekungen Gary Lineker: Fotboll är en sport som spelas i 90 minuter. Sedan vinner Tyskland.

Inga kommentarer: