fredag 12 november 2010

Badlands


Så kom den tillslut. The Promise: The Darkness of the Edge of Town Story. Bruce Springsteens klassiska album från 1978 återutgivet med en massa extralåtar på en medföljande dubbel-CD samt tre DVD:s med bl.a. en grym konsert från turnén som följde. Darkness on the Edge of Town är mitt favoritalbum med Bruce. Den är uppe där med Born to Run. Extralåtarna på dubbeln är också riktigt bra. Kanske inte riktigt lika bra som låtarna på ursprungsplattan, men...nästan.

Jag har haft glädjen att se Bruce Springsteen vid ett tillfälle och det var 1988 på Stockholm Stadion. Det var en bra konsert. Jag lyssnade på Bruce Springsteen något år till sen föll han i glömska hos mig (om man nu kan glömma en så stor artist). Nu har jag återupptäckt framförallt Born to Run och Darkness.

Det är fredagskväll och jag sitter och lyssnar på Bruce och är nervös. Imorgon spelar Hammarby cupfinal och jag ska åka upp med några vänner. Darkness är en mörk platta men någonstans på den finns även hopp och det är så jag ser på matchen imorgon.

Inga kommentarer: