måndag 12 juli 2010

Vuvuzelan har tystnatVM är över. Spanien vann välförtjänt en ful men spännande final. Det som på förhand skulle bli Afrikas VM, blev under turneringen snabbt Latin Amerikas turnering, för att mot slutet bli Europas triumf...

Tyskland spelade totalfotboll som Holland och Holland spelade som ett brutalt...Sverige (med skillnaden att de åtminstone gjorde en del mål...). Av de afrikanska lagen var Ghana bäst. Frankrike slog knock på sig själva. Sydkorea och Japan visade att de förtjänar mer respekt för sin fotboll och Nya Zeeland var det enda lag som åkte hem obesegrat.

I slutändan är nog den största segraren Sydafrika. De lyckades med det som många tvivlade på - de levererade en fotbollsfest under en månad. Rapporter säger även att det varit välorganiserat. Avsaknaden av huliganism har varit mycket glädjande. Jag kan lungt säga att jag föredrar ljudet av Vuvuzelas framför ljudet av hatramor och bilder på sönderslagna pubar och torg. Vuvuzelan diskuterades inledningsvis men den "debatten" avtog något under turneringens gång. Varje turnering har sin prägel och Vuvuzelan gav denna turnering en speciell atmosfär - like it or not.

Nelson Mandela är frigiven sedan länge men jag vill ändå avsluta detta inlägg med en klassisk ska-hyllning till honom.Vi ses i Brasilien 2014.

Inga kommentarer: