måndag 10 oktober 2011

Skräll i kvalet

Det blev en dramatisk slutomgång i kvalet inför de Afrikanska mästerskapen 2012 (mästerskapen delas mellan Ekvatorialguinea och Gabon).

Gambia lyckades inte kvalificera sig denna gången heller. Väldigt tråkigt med tanke på att de hamnade i en relativt enkel grupp och fick fajtas med Burkina Faso och Namibia. Grannlandet Senegal är dock klara för mästerskapen och min tumme hålls för det laget.

Kvalet har stått för några praktskrällar: Nigeria blev utslaget av Guinea (Conakry). Det är både kul att Guinea lyckades välta giganterna i Nigeria, men också tråkigt att ett av Afrikas (på pappret) bästa lag inte är med. Även storfavoriterna Kamerun och Egypten (trefaldiga regerande mästare) är ute. Sydafrika tog sig inte heller till mästerskapen efter en praktskandal där laget inte hade riktig koll på reglerna..Istället vann Niger den gruppen och är för första gången med. Grattis! 

Värt att notera är även Grupp C som Zambia vann och där Libyen tog andraplatsen och i kraft av bästa tvåa kvalificerade sig till mästerskapen. Med tanke på kriget i Libyen är det naturligtvis en bedrift.

Samtliga kvalificerade lag: Ekvatorialguinea, Gabon, Angola, Botswana, Ghana, Guinea, Elfenbenskusten , Libyen, Mali, Niger, Senegal, Tunisien, Zambia, Burkina Faso, Marocko och Sudan.

2 kommentarer:

amiras sa...

Vilket land i Afrika kommer du ifrån?

Ibrahim sa...

Min pappa kommer ifrån Gambia.